Menu
Your Cart

Losse zonnewijzers

H: 75 cm B: 50 cm D: 50 cm
De zonnewijzer Z1 Hercules is een poolstijlzonnewijzer in de hoepelsfeer (een zusje van de vlakke muurzonnewijzer). K.S. zonnewijzers worden met de gr..
H: 60 cm B: 50 cm D: 50 cm
De zonnewijzer Z10 Hercules is een poolstijlzonnewijzer in de hoepelsfeer (een zusje van de vlakke muurzonnewijzer). K.S. zonnewijzers worden met de g..
H: 60 cm B: 50 cm D: 50 cm
De zonnewijzer Z11 Hercules is een poolstijlzonnewijzer in de hoepelsfeer (een zusje van de vlakke muurzonnewijzer). K.S. zonnewijzers worden met de g..
H: 60 cm B: 50 cm D: 50 cm
De zonnewijzer Z13 Hercules is een poolstijlzonnewijzer in de hoepelsfeer (een zusje van de vlakke muurzonnewijzer). Wat bijzonder is aan de Z13&..
H: 50 cm B: 45 cm D: 45 cm
De Eris zonnewijzer Z14 is een exlusief design zonnewijzer van KS. Deze zonnewijzer is voorzien van een antraciet poedercoating, gepantserde laklaag. ..
H: 72 cm B: 60 cm D: 60 cm
De Zeus zonnewijzer Z16 is een exlusief design zonnewijzer van KS. Deze zonnewijzer is voorzien van een antraciet poedercoating, gepantserde laklaag. ..
H: 50 cm B: 40 cm D: 40 cm
De zonnewijzer Z2 Uranus is een poolstijlzonnewijzer in de hoepelsfeer (een zusje van de vlakke muurzonnewijzer). K.S. zonnewijzers worden met de groo..
H: 70 cm B: 53 cm D: 53 cm
De Z3 zonnewijzer model slang is een door KS geproduceerde zonnewijzer, type poolstijlzonnewijzer. Een exclusief topproduct. Deze zonnewijzer is verv..
H: 58 cm B: 40 cm D: 40 cm
De Z5 zonnewijzer model slang is een door KS geproduceerde zonnewijzer, type poolstijlzonnewijzer. Een exclusief topproduct. Deze zonnewijzer is verv..
H: 66 cm B: 43 cm D: 43 cm
De zonnewijzer Z6 Pluto is een poolstijlzonnewijzer in de hoepelsfeer (een zusje van de vlakke muurzonnewijzer). K.S. zonnewijzers worden met de groot..
H: 73 cm B: 60 cm D: 60 cm
De zonnewijzer is een van de oudste methoden om de tijd te meten. De Z7 Jupiter is een door KS geproduceerde zonnewijzer, type poolstijlzonnewijze..
H: 53 cm B: 45 cm D: 45 cm
De zonnewijzer is een van de oudste methoden om de tijd te meten. De Z8 Jupiter is een door KS geproduceerde zonnewijzer, type poolstijlzonnewijzer. E..
1 - 12 van 12 mooie producten

Zonnewijzer

Met de aanschaf van een KS zonnewijzer bent u in het bezit van een kwaliteitsproduct waar u nog jarenlang plezier van zult hebben. KS zonnewijzers worden met de grootst mogelijke zorg en met de kwalitatief beste materialen – o.a. een combinatie van messing, rood koper, en brons – vervaardigd. De zonnewijzers zijn allen handgemaakt door de Gildesmid van KS Verlichting. De zon als uurwerk. De zonnewijzer is één van de oudste methoden om de tijd te meten. De door KS geproduceerde modellen zijn poolstijlzonnewijzers in de hoepelsfeer, een zusje van de vlakke muurzonnewijzer, die u nog veel op oude gebouwen tegenkomt. 


Het afstellen van een zonnewijzer

De horizontale stijl moet in Midden-Nederland onder een hoek van 52 graden worden geplaatst in het horizontale vlak. Alleen dan geeft uw zonnewijzer de exacte tijd aan. Voor Zuid-Nederland is dit 51 graden en voor Noord-Nederland 53 graden. Als u uit karton een rechte hoek knipt met een breedte van 78 mm en een lengte van 100mm heeft u een hoek van 52 graden. Let erop dat uw zonnewijzer waterpas staat. Dan bepaalt u de richting van de zonnewijzer. U kunt dat het beste doen met uw horloge. Richt de zonnewijzer naar het zuiden en zorg voor een correcte hoek. Bij tijden gaan we altijd uit van de Midden-Europese tijd. Hierbij moet u in de zomer één uur optellen (zomertijd!). Tevens heeft u voor de exacte tijdsbepaling een zogenaamde tijdvereffeningstabel nodig. Misschien is het wat ingewikkeld en helemaal zuiver zal niet altijd lukken. Gelukkig kunt u zich dan troosten met de gedachte, dat uw KS zonnewijzer gewoon een plaatje is om te zien en alleen daarom al een verrijking voor uw tuin is.