Kwaliteit

KS Verlichting staat al 40 jaar bekend als dé specialist op het gebied van historische en moderne buitenverlichting. Met ons team zijn wij constant in beweging om nieuwe armaturen te ontwerpen en produceren evenals historisch vormgegeven verlichting nieuw leven in te blazen. Voorwaarden voor onze ontwerpen zijn; tijdloosheid, duurzaamheid, exclusiviteit, uitstraling & uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. Wij produceren in de stijlcategorieën; klassiek landelijk, semi-klassiek levendig & modern design. De huidige collectie bestaat uit meer dan 1500 modellen voor privé, zoals huis & tuin, voor restaurant, horeca & recreatie, voor stadsverlichting, gemeenten & parken, in iedere stijl. De nieuwste technieken worden op de productievloer toegepast. De mooiste lampen worden geproduceerd. Vanaf het broodje aluminium met als eindresultaat duurzame kwalitatief hoogwaardige unieke exclusieve buitenverlichting. KS Verlichting heeft een ontwerp afdeling, matrijzen makerij, machine fabriek, gieterij, koperslagerij, poedercoatinstallatie, assemblage afdeling en een verkoopafdeling. De productie beloopt in der jaren in de miljoenen lampen. Kenmerken voor KS producten zijn; tijdsloosheid, duurzaamheid, functionaliteit, exclusiviteit, stijl zuivere vormgeving, uitstraling & natuurlijk de uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. Een origineel KS product heeft een gegoten embleem of sticker.

Onze historisch vormgegeven buitenverlichting is vervaardigd naar modellen van anno 1900. Het gehele productieproces wordt volledig in eigen hand gehouden. De vakspecialisten van KS hebben een ongekende expertise en staan garant voor een gegarandeerd kwaliteitsproduct. Het las werk wordt door erkende gecertifieerde gemotiveerde mensen uitgevoerd. De constructies zijn allen TUV gekeurd. Delen van lampen worden afzonderlijk vlak gedraaid in draaibanken zodat de lampen altijd recht op elkaar staan. Puur ambachtelijk vakmanschap. In onze gieterij wordt gebruik gemaakt van een hoogwaardige kwaliteit aluminium. De KS-lantaarnpalen & lantaarnkappen zijn handgemaakte kwaliteitsproducten vervaardigd van duurzame materialen. Gegoten armaturen worden afgevlakt en afgebraamd voordat ze worden gechromateerd. Chromateren geeft een transparante laag op het aluminium die corrosie tegengaat en voor een goede hechting van de uv-bestendige poedercoating zorgt. In de poedercoatinstallatie wordt de op polyester gebaseerde poedercoating (2-lagen) met ± 200° ingebrand. Op deze wijze ontstaat er een duurzame gepantserde laklaag.

In alle armaturen kunnen moderne lichttechnieken worden ingebouwd. Wij volgen nauwgezet alle ontwikkelingen op het gebied van lichttechniek en zijn bekend met onder andere; energiezuinige spaarlampen, energie besparende compact fluorescentie lampen, gasontladingslampen, metaal-halogeen lampen, QL techniek, inductieverlichting en de LED  techniek niet te vergeten. Met betrekking tot de lichttechniek wordt vooral rekening gehouden met de duurzaamheid, functionaliteit en energiezuinigheid. 

De KS-lantaarnkappen zijn gemaakt van koper/aluminium of brons, dus weerbestendig. Bovendien zijn de lantaarnkappen altijd te combineren met onze KS-lantaarnpalen van gietijzer, aluminium of brons. De glazen van de ronde kappen zijn standaard vervaardigd van een hoogwaardig kunststof acrylaat. Er is ook de mogelijkheid om de kap in ‘élégance uitvoering' met echt glas te bestellen. Houdt u er echter rekening mee dat echt glas in een ronde uitvoering zeer breukgevoelig is en helaas, in tegenstelling tot kunststof-acryl glas, minder vandalisme bestendig is. De kunststof bollen zoals o.a. in de Madeira –serie zijn vervaardigd van policarbonaat. Het gehele KS assortiment is uit voorraad leverbaar!

Maatwerk behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. Wij fabriceren custom-made. U kunt uit de volgende materialen een keuze maken; koper, brons, gietijzer, gietaluminium of messing. Ons team van vakspecialisten denkt graag met u mee om samen tot een uitvoering te komen die geheel naar wens is. Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden zijn.

Bij het ontwikkelen en implementeren van strategieën vindt KS het noodzakelijk een ideaal evenwicht te creëren tussen de ecologische en sociale gevolgen om zo een duurzame groei te bewerkstellingen. KS streeft naar inventieve oplossingen die het milieu minimaal belasten door minder energie te verbruiken en te kiezen voor recyclebare materialen. De buitenverlichting van KS brengt niet alleen licht, maar is tijdloos en draagt zichtbaar bij aan de verfraaiing van de omgeving.

Alle KS verlichtingsarmaturen voldoen aan de hoogste eisen en worden door ons volledig gegarandeerd. Bij aanschaf van een KS armatuur krijgt u 5 jaar garantie op de constructie van het armatuur. Met uitzondering van elektrische componenten zoals o.a. de bewegingssensoren en schemerschakelaars, hiervoor geldt een ½ jaar garantie.

Door verontreiniging periodiek te verwijderen wordt voorkomen dat de beschermlaag wordt aangetast. Beschermlagen zijn gevoelig voor zuren, zout en andere agressieve stoffen en verouderen hierdoor sneller. Het is daarom nodig het product boven de grond te plaatsen en 4 x per jaar schoon te maken. Dit draagt bij aan jarenlang plezier van uw KS producten!